Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Α. Διαμαντοπούλου - Στην παιδεία δεν υπάρχουν λύσεις φάστ φουντ

Α. Διαμαντοπούλου - Στην παιδεία δεν υπάρχουν λύσεις φάστ φουντ

Στην παιδεία δεν υπάρχουν λύσεις "φαστ φουντ", χρειάζεται χρόνος, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι "δεν μου αρέσει να αφήνω προβλήματα χωρίς λύση" και επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι θέλει να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας.


Σε συνέντευξή της στο Εθνος της Κυριακής, "δεσμεύεται" ότι δεν θα υπάρξουν "στοιβαγμένοι" μαθητές, 40 ανά τάξη, τονίζοντας ότι "αν υπάρξει κάτι τέτοιο και δεν αντιμετωπιστεί σε μια μέρα θα παραιτηθώ".

Η κα Διαμαντοπούλου επιμένει στην ανάγκη να θεωρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως κρίκοι μας αλυσίδας. Πρώτα θα διαμορφώσουμε μια πραγματικότητα στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, θα ολοκληρώσουμε το νέο Λύκειο, που ήδη ξεκινήσαμε και μετά θα προσδιορίσουμε τους όρους της μεταξύ τους σχέσης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν μπορούν να υφίστανται την ίδια εξεταστική δοκιμασία ο υποψήφιος για γεωπόνος με τον υποψήφιο για ανθοκόμο. διευκρινίζει.

"Διακριτές ακαδημαϊκές στοχεύσεις θα οδηγούν σε διαφορετικές διαδικασίες πρόσβασης", λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν και το σύστημα του Διεθνούς Απολυτηρίου (IB).

Ως προς την κυβερνητική λειτουργία, επισημαίνει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι στην ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα επιλογών και συντονισμένων δράσεων σε όλα τα υπουργεία, ενώ σε σχέση με το μνημόνιο τονίζει ότι οι υπουργοί δεν είναι μάνατζερ του μνημονίου, αλλά υλοποιούν την εντολήν του πρωθυπουργού, για μια Ελλάδα που θα αφήνει πίσω της παθογένειες και πρακτικές δεκαετιών.

Τέλος ερωτηθείσα, αν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ανακοινώσει κοινωνικό πακέτο, όταν "δεν υπάρχει σάλιο", απαντά ότι η κοινωνική δικαιοσύνη "είναι ρεαλιστική και στην πιό δύσκολη στιγμή" όταν επιλέγεις στοχευμένα αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και μάλιστα όταν γίνεται με όρους οικονομικής αποδοτικότητας, "αποτελεί συνιστώσα ανάπτυξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου