Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Νέες απολύσεις και νέα γενιά συμβασιούχων

Έτσι θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση η κυβέρνηση; Με μια νέα γενιά συμβασιούχων;
Θα τροποποιήσει λέει τον νόμο περί "δοκιμαστικής πρόσληψης" και θα αποκτήσει το δικαίωμα να προσλαμβάνει εργαζομένους για ένα χρόνο...και μετά να τους στέλνει στο σπίτι τους και να παίρνει άλλους.

Προφανώς αυτές οι προσλήψεις θα γίνονται με τα γνωστά πράσινα χαρτάκια ....αυτά που μοίραζαν προεκλογικά οι κ.κ. σημερινοί βουλευτές για να πραγματοποιήσουν τα ρουσφέτια που υποσχέθηκαν καθώς έχουν πάρει χαμπάρι και από τις διακοπές τους όλοι.... ότι θα φάνε πέτρες και ξύλο.



Επιπλέον μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η τροποποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία της εργασίας με σκοπό να επιμηκυνθεί η δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσληφθέντες στον ένα χρόνο με σκοπό να διευκολυνθεί η χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης.


Με άλλα λόγια ο όρος μόνιμη και σταθερή εργασία έχει πλέον πεθάνει στην χώρα μας, όλοι μας είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα θα γνωρίζουμε ότι όπου και να μας προσλάβουν θα είναι για ένα χρόνο και αυτό γιατί μετά θα πρέπει εφόσον ο εργοδότης μας επιλέξει να μας κρατήσει στην δουλειά να μας δώσει και κάποια δικαιώματα ακόμη…. για όσο καιρό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διατηρεί ακόμη εν ενεργεία νόμους και κεκτημένα που με αγώνες και αίμα έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα μας.

Αναδημοσίευση τμήματος του άρθρου από εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου