Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Έχασε τη μάχη με τη ζωή και ο 2ος πιλότος

Έχασε τη μάχη με τη ζωή και ο 2ος πιλότος


Στη 01.15 σήμερα τα ξημερώματα έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, ο Ηρακλειώτης σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά τη σύγκρουση δυο F- 16, κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.
Ο Αναστασάκης έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον άτυχο σμηναγό θα τελεστεί στις 17.30, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής της Σωτήρος, στο χωριό Γέργερη Ηρακλείου.

Συλλυπητήρια Κ. Παπούλια, Ε. Βενιζέλου για τον σμηναγό Αναστασάκη. Παράταση δύο ημερών του πένθους στις Ενοπλες Δυνάμεις

Την αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και την ευχή να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλους αξιωματικούς εκφράζει με συλλυπητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας .

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Η αίσθηση ευθύνης και ο ηρωισμός του ας μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας, με την ευχή να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλους αξιωματικούς μας.

Στους δικούς του καθώς και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου", αναφέρει το τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με δήλωσή του, για τον εκλιπόντα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος εκφράζει την οδύνη του ίδιου, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτείας στους οικείους του . "Είμαστε όλοι δίπλα στην οικογένεια, την κόρη και το αγέννητο παιδί του», αναφέρει ο κ Βενιζέλος, με εντολή του οποίου, παρατείνεται κατά δύο ημέρες το διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συλλυπητήρια πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τον σμηναγό Αναστασάκη.

Τη βαθύτατη οδύνη του και θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου προς την οικογένεια του θανόντος.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής : "Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη. Πάλεψε έως την τελευταία στιγμή σε μια άνιση μάχη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου